Inspiratie

Waarom heeft een zelfsturend team een coach nodig?

Teamperformance

Waarom heeft een zelfsturend team een coach nodig?

Door Ralf Tigges, senior teamperformance coach.

Teamperformance; is het oude wijn in nieuwe zakken of tegen het licht van agile werken een wezenlijk ander concept?

Mijn carrière begon in de oude ICT-wereld waar ITIL net zijn intrede had gedaan, maar waar ontwikkelwerk nog volgens de watervalmethode werd uitgevoerd. Het Millennium, automatiseren, digitaliseren en moderniseren zorgden voor een booming ICT-landschap. Ook toen werd er gewerkt aan de performance van het team. Nog wel vanuit de oude managersrol binnen het keurslijf van beoordelings- en functioneringsgesprekken. Hiërarchie was toen nog heel belangrijk.

Tegenwoordig is de toon gezet met zelfsturende teams, agile, scrum en flexibele arbeid. Met als doel snel waarde toe te voegen voor de klant. Maar binnen welke omstandigheden kan een team van mensen nu optimaal waarde toevoegen? En welke les kunnen we hierbij leren van de topsporter die keer op keer zijn of haar prestaties moet verbeteren? Anders doe je niet meer mee aan de top en dat betekent geen prijzen en in sommige gevallen ook geen geld. Een must dus om waarde toe te voegen. En zo is het ook binnen een team.

Kinderen gedijen erg goed in een omgeving waar ze op een positieve manier worden uitgedaagd en waar er ruimte is om fouten te maken waar ze van kunnen leren. Daardoor proberen ze het een volgende keer weer anders en beter. Dit alles in een ontspannen en stimulerende sfeer binnen een groep.

Experimenteren en leren is zowel voor kinderen als voor de topsporter van groot belang om beter te worden. Eerst leer je de regels of de theorie, maar het toepassen in de praktijk bepaalt pas hoe goed je erin bent. Woordenschat kun je toetsen, sommen worden steeds complexer en de atlas kent op den duur geen geheimen meer. Een 3 of een 7 geven aan hoe goed je de materie kent; helaas niet hoe goed je het snapt en het kunt toepassen in de praktijk.

Dat geldt ook voor zelfsturende teams. Kennis hebben over de agile methodiek betekent nog niet dat je team optimaal functioneert. Maar hoe krijg je dat dan voor elkaar? Juist, door te leren, te experimenteren en te communiceren. Hebben we dan echt een coach nodig om de performance van een team te vergroten? Kijk naar de voetbalcoach, de hockeycoach, de coach van een wielerploeg of schaatsploeg. Ze zijn allemaal bezig om de beste randvoorwaarden te creëren voor de topsporter om het beste uit zichzelf te halen. De coach van Barcelona zal Lionel Messi echt de regels niet meer uitleggen en zijn techniek willen verbeteren. Hij kan er wel voor zorgen dat alle individuele kwaliteiten optimaal tot hun recht komen en de samenwerking tussen de spelers op het veld zodanig goed is, zodat er gewonnen wordt. En dat geldt ook voor de performance coach!

DISCLAIMER

Contact us