Inspiratie

Teamperformance clinics door onze topsporters!

Teamperformance

Teamperformance clinics door onze topsporters!

Sene leidt ex-topsporters op tot Teamperformance coach.  Zij kunnen de perfecte match maken tussen hun sport en het bedrijfsleven. Laat je team inspireren door een performance clinic van Tim of Jorrit. Het delen van ervaringen staat centraal.

 

Badminton clinic met Jorrit de Ruiter

 

Badminton is de snelste racketsport en na voetbal de meest beoefende sport ter wereld. De shuttle kan snelheden bereiken tot wel 493 km per uur. Door deze razendsnelle sport te ervaren, kun je als team aan een aantal competenties werken die in het dagelijkse werk centraal staat. Bij deze clinic ligt de nadruk op het snel kunnen anticiperen (de shuttle komt namelijk heel erg snel op je af), samenwerken in een dubbelspel en continue communicatie. Door de verschillende oefeningen individueel en in teamverband uit te voeren, zal de deelnemer de effecten beter begrijpen. Het doel van de clinic is om in bovengenoemde competenties nieuwe inzichten te verkrijgen, waardoor ze ook in het werk met vertrouwen kunnen worden toegepast. De clinic duurt circa 2 uur.

 

Baanwielrennen met je ploeg en Tim Veldt

 

Binnen een peloton is er veel interactie tussen de deelnemers. De juiste tactiek en een goede samenwerking zijn essentieel om tot topprestaties te komen. Op een wielerbaan kun je ervaren hoe je tot een optimaal samenspel komt.

Een ploegenachtervolging is een teamonderdeel in het baanwielrennen. Twee ploegen van vier renners nemen het tegen elkaar op over een afstand van vier kilometer. Het doel is om de andere ploeg in halen of de snelste tijd rijden. De tijd van de derde renner is bepalend voor de eindtijd. Eén renner mag worden gelost.

Het is interessant om te ervaren hoe de interactie binnen het team is om het gezamenlijke doel te bereiken. Stimuleren ze elkaar of doet ieder zijn eigen ding. Hoe kunnen ze elkaar helpen om met een goed gevoel in de baan te rijden? Wielrenners verdelen de workload om snelheid te maken en houden daarbij rekening met elkaars kwaliteiten. 

Belangrijk voor het behalen van successen is onderling vertrouwen, het omgaan met stress en communicatie. Een andere interessante ervaring is hoe je door het gebruik van data de prestaties van je team kunt verbeteren! De clinic duurt circa 3 uur.

DISCLAIMER

Contact us