Inspiratie

Prestatieverval bij remote teams? Dat hoeft niet!

Teamperformance

Prestatieverval bij remote teams? Dat hoeft niet!

Travix, een wereldwijd acterende online reis organisatie met merken als Cheaptickets, Vayama en Vliegwinkel is een snelgroeiend fenomeen binnen de wereld van het online boeken van vliegreizen. Opererend in 37 landen, met meer dan 500 medewerkers en 50 gevulde vliegtuigen per dag mag je wel spreken van een bloeiende business.

Het Cosmos team, één van de software ontwikkelteams waarvoor ik gedurende drie maanden Scrum Master en Team Performance Coach was, is voortdurend bezig om de platformen zo effectief en goed mogelijk in te richten om de “customer journey” tot een succes te maken. De lat ligt hoog voor deze teams, prestaties worden verwacht en nieuwe features moeten continue worden opgeleverd! Maar kan dat wel wanneer het team bestaat uit verschillende nationaliteiten die verspreid werken over 5 locaties (Amsterdam, Oosterhout, Djibouti, Brest en Minsk)?

 

Prestatieverval als gevolg van een inefficiënte samenwerking ligt op de loer. Afstand leidt immers tot een zekere vorm van vertraging in het communicatieproces. En feit is dat communicatie de sleutel is naar elke vorm van succes. Toch hoeft het werken in een remote team geen nadelige effecten te hebben, mits je de juiste middelen gebruikt. 

Eén van de belangrijkste aspecten is structuur. Structuur in de dagelijkse events. Elke dag de standup op dezelfde tijd en op dezelfde plek. Iedere dag na de standup een zogenaamde parking lot, waarin er even kort met elkaar gesproken wordt over lopende zaken die spelen binnen het team. Vaak speelt de Product Owner hier een grote rol in. Sowieso speelt de aanwezigheid van een PO een belangrijke rol binnen een scrum team. De juiste aanwezigheid van een PO kan het vertrouwen in een team sterk beïnvloeden. En vertrouwen is de nummer 1 bouwsteen voor het creëren van een succesvol team.

Daarnaast is het cruciaal om, weliswaar met de gelimiteerde mogelijkheden die er zijn, te blijven communiceren. Binnen Travix wordt dit gedaan via Slack. Slack geeft je de mogelijkheid om zowel op individueel als groepsniveau informatie uit te wisselen. Door deze app op de juiste manier te gebruiken kan je het werk perfect stroomlijnen, met elkaar discussiëren en andere teamleden op de hoogte houden van jouw werkstatus zonder van platform te wisselen. Voor remote teams de ideale manier om snel met elkaar te kunnen schakelen.

Als laatste moet je gewoon zo nu en dan écht bij elkaar komen. Ga met het deel van het team dat in Amsterdam gestationeerd is eens op bezoek in Wit-Rusland en vice versa. Het mag dan wel een behoorlijke investering zijn, maar je wint er veel mee. Het is goed om ook eens op een andere plek te werken, met nieuwe mensen om je heen; even uit je dagelijkse comfort zone. Kennisoverdracht, pair programming en met elkaar koffie drinken of tafelvoetbal spelen na de lunch levert zoveel extra energie op dat je daar weer weken mee vooruit kan.

Als je als organisatie bereid bent om bovenstaande investeringen te doen, dan kan werken in remote teams zorgen voor een extra dimensie en zijn inspirerende teamprestaties haalbaar! Aangezien steeds meer teams zich in de toekomst op deze manier gaan organiseren, is het voor ons als Team Performance Coaches een mooie uitdaging om de juiste tools en interventies te vinden om deze teams naar een volgend niveau te brengen. Een mooie doelstelling voor in het nieuwe jaar! Namens alle collega's van SENE Teamperformance: een gezond, gelukkig en succesvol 2018 toegewenst!

DISCLAIMER

Contact us