Inspiratie

Jorrit de Ruiter: ''Landskampioen worden met een team is een mooi proces''

Jorrit de Ruiter: ''Landskampioen worden met een team is een mooi proces''

Weet je nog waar je was op zaterdag 10 maart jl.? Grote kans dat je het niet meer weet. Ik weet het nog wel omdat er iets bijzonders gebeurde. Die dag won ik met mijn club BC Duinwijck uit Haarlem de landstitel, de 25e uit de clubhistorie. Mijn team zat in een flow; alles viel goed. We wisten onze doelstelling, die we aan het begin van het seizoen zo duidelijk met elkaar uitgesproken hadden, te verwezenlijken. Een prachtige teamprestatie die ik, nu ik zelf dagelijks met teams werk als teamperformance coach, ook vanuit een ander perspectief kan bekijken.

Eigenlijk is mijn team uitstekend te vergelijken met een Scrum team binnen het bedrijfsleven. Oke, met elf spelers, twee coaches, een fysiotherapeut en een teammanager is het een wat groot team, maar er zijn absoluut veel overeenkomsten. Bij de start van het seizoen wordt er een team gevormd waarbij sommige spelers elkaar kennen, maar lang niet iedereen bekend met elkaar is. Wat je krijgt is dat ieders rol binnen het team nog niet duidelijk is en men nog veel denkt en handelt als individu. Teamleden zijn vaak erg beleefd naar elkaar toe, maar tegelijkertijd ook onzeker. In deze fase is er een sterke behoefte aan leiderschap van een coach. Hij moet ervoor zorgen dat er een veilige omgeving ontstaat waarin teamleden elkaar kunnen vertrouwen. Vervolgens start het seizoen en worden er bijna wekelijks wedstrijden gespeeld. Elk teamlid begint zijn of haar rol te vinden binnen het team en is daar gelukkig mee, of in sommige gevallen juist niet. Dit zorgt ervoor dat er binnen het team wrijving ontstaat en er ook onderling spanningen zijn. Hier schiet men vaak van in de stress, want mensen denken dat deze 'fase in de storm' dodelijk is voor de samenwerking. Een flow lijkt mijlenver weg! Maar niets is minder waar als de coach deze fase goed kan begeleiden. Hierin zal hij het team duidelijk moeten maken dat het individu ondergeschikt is aan het teambelang. De coach moet de spelers laten inzien dat iedereen waarde toevoegt bij het neerzetten van een teamprestatie; winnen doe je samen, niet alleen! Als hij deze mindset bij het team kan in masseren en het team kan daar naar gaan handelen, zullen zij groeien en uiteindelijk boven zichzelf uitstijgen.

Het bovenstaande geeft perfect weer hoe mijn team de reis naar het kampioenschap heeft afgelegd. Iedere sporter wil elke wedstrijd spelen, maar vanwege de grootte en de individuele kwaliteiten van teamleden is dat niet altijd voor iedereen weggelegd. Neem nou Jasper Cillessen. Die zou dolgraag ieder duel van Barcelona onder de lat staan, maar zijn collega Ter Stegen is op dit moment een betere keeper voor het team. Het is aan de coach, de Scrum Master van het sportteam, om hen hierin te begeleiden. 
Gedurende het seizoen kon mijn team het individuele belang steeds beter loslaten en focussen op de teamprestatie. In een scrum team binnen het bedrijfsleven is dit niet anders. Ook hier moeten teamleden samen aan een backlog werken en dit op zo'n manier doen dat een sprint succesvol eindigt. Dan kan er tijdens de sprint review een mooi resultaat gepresenteerd worden aan de stakeholders en kunnen de complimenten in ontvangst genomen worden. Samenwerken doe je met elkaar en als het uiteindelijke doel maar nooit uit het oog verloren wordt dan kunnen er bijzonder mooie prestaties worden behaald.

DISCLAIMER

Contact us