Inspiratie

De hoe-het-maximale-uit-je-team-te-halen top 8

De hoe-het-maximale-uit-je-team-te-halen top 8

Met de Olympische Winterspelen net achter ons hebben we weer als geen ander kunnen mee maken hoe belangrijk een goede teamsamenwerking is op weg naar succes. Noem een willekeurig Nederlandse medaille winnaar en er zit een verhaal achter. Kjeld Nuis ging bijvoorbeeld pas echt hard rijden toen hij zijn gezinssituatie helemaal op de rit had. Suzanne Schulting had een dramatische eerste week in PyeongChang, maar kon door teamgenote Jorien ter Mors en coach Jeroen Otter zo worden bijgestaan dat ze hoog boven zichzelf uitsteeg. En Esmee Visser trainde met een groepje jonge jongens omdat zij zich prettig voelde bij hen en ze 'lekker achter hen aan kon rijden' bij de training. Geen enkele prestatie wordt neergezet door maar één iemand. Natuurlijk, op het ijs rijden deze topsporters alleen, maar ze hadden daar niet gestaan zonder de steun en support van vele anderen. Van levenspartner tot ouders, van coach tot masseur en van sportpsycholoog tot aan materiaalverzorger; samen vorm je één team. Maar hoe haal je dan het maximale uit jouw team?

  1. Vind met elkaar een doel en een visie hoe je dat doel wil gaan bereiken. In agile werkende organisaties heb je een backlog waaruit user stories voor één sprint worden gedefinieerd. Die user stories waaraan je als team gedurende de sprint gaat werken, word je gemeenschappelijke doel. Jullie kampioenschap! Ga ervoor en help elkaar op weg naar de realisatie van de doelstelling.

  2. Binnen een team heb je iedereen nodig. Elk teamlid speelt een rol in de reis richting succes en iedereen is ook gelijk aan elkaar. Geen hiërarchie, geen apenrots maar zelfsturende, cross-functionele teams met elkaar onderweg naar goud.

  3. In de sport moet je pieken tijdens één wedstrijd. In bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd is dat dus 90 minuten lang. Maar in het bedrijfsleven kan je niet aan de lopende band pieken. Kies dus je momenten uit en handel daar ook naar. Een sprintwisseldag vergt veel meer van je dan een reguliere sprintdag waarbij je aan het ontwikkelen bent. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je meer rust pakt voor zo'n dag dan voor een 'normale' werkdag.

  4. Bescherm de 'local hero's' tegen zichzelf. Sommige teamleden willen nog wel eens doorgaan met werken omdat ze het zo leuk vinden of omdat ze het gevoel hebben dat iets perse af moet. Heel fijn natuurlijk dat je zulke teamleden hebt, maar eens houdt het ook voor deze personen op. Soms moet je deze mensen tegen zichzelf beschermen voordat je ze langdurig kwijt raakt doordat het simpelweg teveel is geworden.

  5. Geef nieuwe mensen ook eens de ruimte om te shinen. Vaak zitten mensen voor langere tijd op dezelfde plekken en functies, terwijl het ook goed is om nieuwe mensen binnen je organisatie te halen voor een frisse blik. Vernieuwing en innovatie zijn zeer bepalend voor het succes van je organisatie.

  6. Gun je teamleden ook de ruimte om zich te blijven ontwikkelen. Vaak zijn we allemaal zo druk dat persoonlijke ontwikkeling er bij inschiet. Maar als team heb je er baat bij dat iedereen zich op zijn of haar manier blijft ontwikkelen. Investeer regelmatig in kennis overdracht en doe dat in een informele setting. Zo word je wijzer, terwijl je tegelijkertijd kunt ontspannen en aan je relatie met je collega's kan werken.

  7. Laat je team eens observeren door één van je eigen teamleden. Als je je team vanuit een helikopter view bekijkt, zul je merken dat je hele nieuwe inzichten vergaart die je dan bijvoorbeeld bij de retrospective weer met je team kan delen.

  8. Zorg ervoor dat je mensen fit en vitaal blijven. Gun ze genoeg ruimte om gedurende een dag even naar buiten te gaan, een energizer te doen of misschien een kort rustmomentje te pakken. Hoe vitaler je team, hoe beter de resultaten.

Together Each Achieves More! Jullie toch ook?

DISCLAIMER

Contact us